Gazoz

1. Adorable Apricot

Abrikoos, Dennennaalden, Rozemarijn en Cranberry


2. Earthy Elderflower

Vlierbloesem, Gember en Peer


3. Passionate Plum

Pruimen, Druiven en Sinaasappel


4. Kissable Kiwi

Kiwi, Aardbei en Citroen


DE GAZOZ

Geniet nu bij Roxo Lunchcafé van het geweldig verfrissende en  verrassende drankje.

Alle ingrediënten van de Gazoz fermenteren we zelf op onze boerderij in Halle. Na een lang proces van experimenteren hebben we een aantal smaken ontwikkelt. Elk seizoen bedenken we nieuwe smaken gemaakt van groente en fruit van het moment.

MAAR WAT IS HET?

Onze Gazoz

Gazoz is een prachtig drankje wat gemaakt wordt van gefermenteerd fruit, groente en specerijen. Het komt oorspronkelijk uit Israël waar het vroeger veel gemaakt werd maar uiteindelijk verdrongen werd door de populaire frisdranken van tegenwoordig. Door verschillende specerijen en fruit te combineren krijg je een uniek drankje waar er geen twee van hetzelfde zijn. Het drankje wordt afgestemd op het fruit van het seizoen dus veel variatie. Om het af te maken krijgt het drankje nog een uitbundige touch van eetbare bloemen en kruiden. 

Naast dat de Gazoz erg lekker zijn, zijn ze ook super gezond! Tijdens het fermenteren onstaan er gezonde bacteriën, probiotica. Dit zorgt voor een positieve werking op je darmen en spijsvertering. De 'goede' bacteriën in de gefermenteerde ingrediënten helpen je darmen gezond te blijven en het voedsel af te breken. Daarnaast zitten gefermenteerd groente en fruit vol met verschillende vitaminen en mineralen, en helpen je lichaam ook om die vitaminen en mineralen beter op te nemen.

Waarom fermentatie?

Fermenteren is een van de oudste conserveringstechnieken ter wereld. Op zee werd gefermenteerde groenten meegenomen zodat de bemanning hun nodige vitaminen binnen konden krijgen, zonder dat het bederft. Het fermentatie process is een hele duurzame manier om je groenten en fruit langer houdbaar te maken. De tijd van het proces verschilt per product en kan variëren van 2 weken tot 2 jaar. Binnen die tijd moeten alle flesjes dagelijks verzorgd en ontlucht worden. Het fermenteren kan de smaak van de ingrediënten veranderen en zo kunnen unieke combinaties gecreërd worden.

Bekijk hier hoe de Gazoz gemaakt worden.